google-site-verification=ri-XKCRpMOgIeqa_AEgT8usHjt0osXTiIrS5o07a_9I LLIGA AUTONOMICA DE BOCCIA 2019-2020 – COCEMFE MAESTRAT

LLIGA AUTONOMICA DE BOCCIA 2019-2020

El passat 15 de febrer es va celebrar a Vinaròs, per primera vegada, la 6ª jornada de lliga de Boccia, al pavelló poliesportiu de la nostra ciutat. Cocemfe Maestrat presenta a dos jugadors en aquest esport, en les categories BC-3 , Manuel Martinez i Sergio Sanahuja, amb els següents resultats de la jornada:

Jugador / a Camp Grup Resultat
Manuel Martinez 2 A 4
Javier Planells 2 A 5
Sergio Sanahuja 3 B 12
Ana Fombuena 3 B 0

 

La Boccia es un joc exclusivament paralímpic, on tingué origen en Grècia al segle XVI. Als anys 70  va adaptar-se a les persones amb discapacitat. Participen únicament persones amb cadira de rodes amb lessió cerebral o altres discapacitats severes.

Es un joc de presició i estratègia, de característiques semblants a la petanca, amb les seues propies regles  reconegudes internacionalment. El que més pot significar la Boccia apart de joc i activitat esportiva, es la possibilitat d’oferir a les persones amb grans discapacitats apropar-se a la pràctica esportiva, no sols com a oci o temps lleure, sino també al màxim nivell de competició.

En cada partit l’objectiu dels esportistes es arrimar les seues boles a la blanca, delimitat per un camp de 12,5 x 6 mts

Els esportistes estan classificats d’acord a la seua discapacitat, BC-1, BC-2, BC-3 i BC-4. Els nostres companys Sergio i Manuel, estan dins de BC-3 i s’acompanyen amb una canaleta per efectuar els llançaments.

Classificació 1ª fase zona Castelló/València lliga autonòmica:

GRUP A GRUP B
1.Ivan Alemany Puchol 1.Sergio Sanahuja
2.Javier Planells Alòs 2.Esmeralda Galvez
3.Manuel Martinez 3.Santiago Jimenez
4.Sara Alarcó 4.Ana Fombuena
  5.Beatriz Cuenca

Enhorabona a tos dos i als auxiliars Marti Redó i Vicky Samaniego per la seua complicitat amb els esportistes i la continuitat amb els entrenaments  de cada divendres. Gràcies.

ValenciàFrenchSpanish